Lustifikationstabellen: Glädjen

tisdag 15 januari 2008

Glädjen




Såg Idrottsgalan igår. Ett mishmash av tal, tårar, stepdans och diverse bragder. Det som lyfte galan och kvällen i stort för mig var emellertid två saker:

1. En av de filmer där de nominerade presenterades. I kategorin Bästa kvinnliga lagidrottare var en av de nominerade svenska bowlingladslaget. De övriga inslagen i den nomineringsvideon (curlinglandslaget basketlandslaget osv) visade saxat material från sportsändningar på svt, tv4 eller etablerade sportkanaler. Inte Bowlinglandslaget. Den filmsnutt man fick se från när de bowlade hem sitt VM-guld(!?) var filmad med mobilkamera. Det var det otvetydigt bevis på bowlingens status i sverige.
Det hade ungefär sama kvalite som filmen som hittas i en 40år gammal övervakningskamera som en FBI tekniker sitter och förjäves försöker förbättra i en sämre actionthriller med Jean Claude van Damme. Bowlingladslaget fick inte priset.

2. Tanken på att Tito Beltran skulle komma in på scenen som pausunderhållning iförd korslagda patronbälten runt överkroppen, stor gitarr, poncho och mexikansk hatt sjungandes "den kåte chilenaren"


Det som gjorde min dag idag var upptäckten av att Chocolat låter likadant som "Tjock och lat" Det skämtet höll en hel dag.




Vi är alltså där och jobbar nu.

Inga kommentarer: