Lustifikationstabellen: Bland bärs och brudar

tisdag 5 juni 2007

Bland bärs och brudar


Knutpunkten i Sopranos-familjens organisation är ju strippklubben Bada Bing, eller the Bing kort och gott. Det är knappast familjens mest inkomstbringande affärsområde men här finns kontoret och det är hit man kommer för att slappa. Bakom lyckta dörrar med en gabagool-macka, en bärs och ett parti biljard eller framme vid scenen med en god drink och en naken brud i ansiktet.

Men det här med strippklubbar är ju ett intressant fenomen. Jag har aldrig varit på någon, ingen jag känner heller vad jag vet. I USA verkar det vanligare, åtminstone inom popkulturen. Typ alla har varit och sett stripp. Vem som helst från Al Bundy till valfri dekad snut, till Entourage-gänget eller någon nydumpad tonåring som dras med av farsan eller polarna för att dränka sin sorger i en bärs och mellan två riktigt stora pattar.

Men vad är det egentligen för miljö att hänga i? Det är så svårt att förstå varför män vill gå dit. Svinrika, svinsnygga Hollywood-kändisar som feta och fattiga avarage Joes. Uteslutande män i potent ålder, riktigt, riktigt kåta efter att ha tittat på när de porrigaste tjejerna de någonsin har sett dansat nakna på ett par armlängders avstånd, obegränsat med alkohol och krögare på fel sida om lagen. De senaste dagarnas debatt om öl på fotbollsarenor och den osunda, manliga alkohol- och våldskulturen kring fotbollen bör ju egentligen hamna i lä i jämförelse med strip jointsen. All denna missriktade kåthet, det helmanliga klientelet. Det kan inte vara en sund miljö.

Men det ser trevligt ut backstage på the Bing åtminstone.

Inga kommentarer: