Lustifikationstabellen: Journalist, javisst!

tisdag 20 februari 2007

Journalist, javisst!


Viasats
fotbollssändningar har inte gjort sig kända för att vara särskilt spännande. Henrik Strömblad levererar stundtals magisk kommentatorspoesi men det räddar oftast inte de slitna och uppenbara betraktelser som framförallt Glenn Hysén står för. Och i studion sitter tre män som vecka efter vecka upprepar samma före-matchen-analyser och kör samma trista spelar- eller tränarintervjuer mot blaffig reklamvägg.

Redan att ta dit Johan Mjällby visade sig vara lätt misslyckat. Han kan garanterat det mesta om fotboll. Men alla människor har inte begåvats med att i realtid kunna artikulera vad man tänker. Jag kan det definitivt inte.

Så när han får uppdraget att intervjua Henrik Larsson inför vårens Champions League-premiär mot franska Lille är det upplagt för praktfiasko. Och visst blev det så. Nu är Mjällby förvisso ingen journalist, inte ens en enkel feelgood-tv-reporter, men att inleda med kramen (och varför ansåg man i redigeringsrummet att det var värt att ta med?!) och att följa upp den med frågor om den svenska vintern var att ta den meningslösa tvåminuters-Viasat Sport-intervjun till en ny bottennivå.

Inga kommentarer: